SSP:Građani Užica za noć prevareni oko početka grejne sezone


UŽICE-Samo 24 časa nakon što je izjavio 14.oktobra da će grejna sezona početi na vreme , direktor užičke toplane Branko Filipović je, već sutradan 15.oktobra saopštio Užičanima da se grejna sezona odlaže za kraj oktobra zbog predloženih mera štednje i povoljnih vremenskih prilika,navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

„Građani Užica se osećaju prevareno i ogorčeni su gradskom odlukom o odlaganju sezone grejanja za koju sve glasnije komentarišu “da je stranačkim poslušnicima tako naređeno iz Beograda. Na društvenim mrežama se poziva na građansku neposlušnost u vidu bojkotovanja plaćanja računa za grejanje ili proteste na ulici.

Vlast ne može očekivati da građani, koji struju plaćaju tokom cele godine, ne pribegnu alternativnim rešenjima za zagrevanja prostorija, a sve to obesmišljava samu odluku i svrhu štednje. Uz postojeća poskupljenja hrane na dnevnom nivou, plate i penzije koje su ispod svakog civilizacijskog minimuma, stavljati građane pred svršen čin da sa porodicama borave u ledenim stanovima i šalju decu u hladne škole i vrtiće,previše je čak i od ove vlasti, od koje smo do sada navikli na sve, osim na normalan život.

Zato apelujemo na gradsku vlast da grejna sezona krene što pre, po prvobitnom obećanju građanima i da se ne čeka kraj oktobara, jer lokalnoj samoupravi na prvom mestu bi trebalo da budu interesi građana Užica, a ne direktive iz Beograda“,navodi se u saop[tenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.