Prekinuta serija poraza (VIDEO)

IVANJICA – Pobedom nad Radom 3:2, Javor Matis je prekinuo negativnu seriju u kojoj je zabeležio sedam poraza.

I Javor Matis i Rad su u utakmicu 12. kola Super lige ušli sa serijom loših rezultata, sa stanjem na tabeli koje nisu očekivali ni snu. Javor Matis je bez pobede već sedam kola i pobeda u ovoj utakmici je za njih bila od ogromnog značaja. Rad u malo boljoj poziciji ali daleko od očekivane a Gordana Petrića su dodatno opteretile povrede Vica, Stojanovića i Piščevića pa je njegova ekipa igrala u sastavu Zogović, Mijailović, Rendulić (Grbović 74’), Zonjić, Volkov (Šipčić 54’), Petrović (Ljubinković 62’), Lutovac, Ajković, Mladenović, Denić i Lukić. U ništa boljoj poziciji nije bio ni novi trener Ivanjičanina Vlado Jagodić koji pored povređenih Milovića i Karišika nije mogao da računa na Marčića, Ristovskog i Asarea zbog limita stranaca i na njih se nadovezao pocrveneli Tripković pa je Javor Matis utakmicu počeo u sastavu: Đogatović, Terzić, Kolaković, Kornelijus, Amanović, Mitošević, Cvetković (Kovačević 84’), Krnić, Sević (Milanović 46’), Silva (Obadović 86’) i Ivanovski. Utakmicu je sudio Petar Piper iz Čačka a pomagali su mu Milan Minić iz Niša i Srđan Minić iz Rače.

Počelo je bojažljivo sa obe strane što je bilo i očekivano jer domaći jednostavno nemaju više prostora za kiks, a građevinari su merkali na koji način da ugroze Đogatovića. I već u 11. minutu su pronašli šifru za odbranu Javor Matisa. Lukić jepobegao Amanoviću po desnoj strani, pa proigrao Ajkovića koji obilazi istčalog Đogatovića nakon čega lopta odlazi na levu strani gde je natrčao Volkov i lagano pogodio prazan gol na radost 20-tak najvernih navijača Rada. Posle toga je usledila ofanziva domaće ekipe koju je otvorila prilika Kornelijusa u 13. minutu. Loptu je posle slobodnog udarca pred gol poslao Cvetković ali nije došlo do promene rezultata da bi samo dva minuta kasnije na semaforu stajalo 1:1. Silva je odlično prošao po desnoj strani a onda još bolje proigrao Ivanovskog koji ne greši i donosi rezultatski egal. Nastavio je Javor Matis da napada pa u 18. minutu beležimo dobru akciju kada je Mitošević malo više komplikovao da bi na kraju Terzić dobro šutirao a Zogović još bolje interveniše. Nakon kornera priliku ponovo ima Kornelijus. Mogao je Ivanovski bolje da reaguje u 23.minutu kada ga je sa golom spojio Terzić a u 27. isti igrač je posle Mitoševićevog kornera odlično skočio a Zogović čudesno brani. I staro fudbalsko pravilo kada ne iskoristiš svoje prilike stiže kazna, stupa na snagu. U 38.minutu lopta sa leve strane dolazi do Kornelijusa koji je veoma loše interveniše, što koristi Ajković i ponovo dovodi građevinare do prednosti. Do kraja pouvremena beležimo dva solidna pokušaja Silve u 41. i Cvetkovića u 43. ali bez promene rezultata pa je ovaj period igre pripao gostima.

Jagodić je bio nezadovoljan izdanjem Sevića u prvom poluvremenu pa ga ostavlja u svalčiionici a umesto njega u igru ulazi Milanović. Time je Cvetković pomeren ka golu Rada kako bi razigrao Silvu i Ivanovskog ali prvu priliku smo videli u režiji fudbalera Rada. Lukić je prevario Kolakovića i poslao loptu na drugu stranu a svemu tome se nije nadao Mijailović pa je ostalo 1:2. Javor Matis dolazi do drugog izjednačenja u 57.minutu.  Gosti su izveli udarac iz ugla, Đogatović je izboksovao loptu na tridesetak metara od svog gola a iskusni Cvetković je prevario svog čuvara, poneo loptu nekih tridest metara pa proigrao Krnića. Brzonogi Krnić dolazi u stopostotnu priliku, obilazi golmana Zogovića, njegov prvi udrac je izblokiran, da bi mu se lopta ponovo vratila i konačno pronašla put do mreže čime je doneo nadu svojoj ekipi da može do celog plena. 72. minut  donosi stopostotnu priliku za domaće. Silva je izbegao ofsajd zamku odlično proigrao Ivanovskog a Zogović neverovatnom reakcijom spasao svoj gol. Nakon toga Rad je igrao sigurno u zadnjoj liniji, kao i na sredini terena a Javor Mastis je pokušavao na svaki način da dođe do prilike za pobedu. Bilo je u tome mnogo nervoze pa iz toga nije moglo ništa ozbiljnije da se dogodi. A onda je Jagodić odlučio da u 84.minutu Cvetkovića zameni Kovačevićem i to se pokazalo kao ključni momenat ove utakmice. Lopta je ubačena se desne strane, Ivanovski je dira samo toliko da je produži na desnu stativu gde se nalazio Kovačević, i dok su građevinari čekali da sudija signalizira ofsajd kojeg nije bilo, rezervista Javor Matisa pogađa mražu iz mrtvog ugla i donosi prednost svojoj ekipi što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Javor Matis je prekinuo niz od sedam poraza i sada na miru može da ide na pauzu u kojoj će Jagodić pokušati da nivo igre podigne na još veći nivo jer je to u ovom ternutku najbitnije za ivanjičkog superligaša. Do tada će verovatno neko od poveređenih igrača uspeti da se oparavi pa će i igrački kadar biti brojniji.

You may also like...