SSP: „Zgrada bivšeg Dečjeg dispanzera u fazi urušavanja“

UŽICE – Gradski odbor Stranke slobode i pravde objavio je saopštenje koje se tiče stanja u kojem se nalazi zgrada nekadašnjeg Dečjeg dispanzera. Saopštenje prenosimo u celosti.

„Stara zgrada nekadašnjeg Dečijeg dispanzera u Užicu koja se nalazi se u samom centru grada je u fazi potpunog urušavanja, nakon decenija potpunog zanemarivanja od strane nadležnih. Korišćena je čak i kao privremeni magacinski prostor okolnih radnji, a u poslednje vreme čitava kontrukcija i tone. Znajući kako funkcioniše SNS sistem, ostavljena da potpuno propadne da bi prostor onda uzeo neko od investitora bliskih vlasti, za izgradnju stambeno poslovnog kompleksa na elitnoj lokaciji.

Zato na osnovu navedenog predlažemo lokalnoj samoupravi da pokrene inicijativu i uključi i Ministarstvo zdravlja u potpunu rekonstrukciju objekta i stavi ga u funkciju Doma zdravlja za penzionere. Na taj način bi se rasteretio sadašnji Dom zdravlja, koji ne poseduje dovoljno prostora, a najbrojnije su pritužbe građana na ogromne gužve i skučene čekaonice jer je objekat pravljen pre 50 godina, omogućila bi se kvalitetnija usluga pacijentima i povratak nedostajućih službi. S druge strane naši stariji sugrađani bi u novom centru primarne medicinske zaštite, opremljenom laboratorijom i potrebnom dijagnostikom, takođe dobili kvalitetniju i bržu uslugu, a na ovaj način bi se rasteretile i službe Zdravstvenog centra, koje trpe pritisak pacijaneta iz celog Zlatiborskog okruga. Pored samog objekta nalazi se uređen park opremljen mobilijarom, autobusko stajalište za sve lokalne linije kao i autobuska stanica, što olakšava dolazak našim starijim sugrađanima.

Smatramo da otvaranje jednog ovakvog mobilnog centra primarne medicinske zaštite, može postati dobar primer i za ostale zajednice i podiže brigu o našim starijim sugrađanima na viši nivo, kakav oni i zaslužuju“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.