SSP Užice: Za SNS prosveta i bezbednost dece nisu bitni

UŽICE-Gradski odbor Stranke slobode i pravde izrazio je zabrinutost zbog radova u OŠ Dušan Jerković kojima je ,kako navode u saopštenju,ugrožena bezbednost učenika.

Foto.SSP U\ice

Prošlu novu školsku godinu, učenici OŠ “Dušan Jerković“ su sačekali prolazeći do školskog ulaza ispod skela i građevinskih mušema, dok se radila fasada zgrade, a ista situacija se ponavlja i ove godine jer sada rade krov, posle čitavog leta tokom kog nije urađeno ništa. Sasvim mali đaci, nižih razreda, tako stoje u gužvi s jedne strane škloskog dvorišta, dok su drugi deo zauzele skele uz koje radnici, bez ikakve zaštitne opreme, dižu puna kolica teškog građeviskog materijala na krov, dok ih od dece ih deli samo rupičasta, građevinska najlon mreža.

Užice je grad koji je od 2011. do 2023. godine, prema rezultatima novog popisa izgubio 7868 stanovnika ili 10,08% stanoviništva. Takav negativan trend najbolje oslikava period SNS vlasti u gradu i njihovu pogubnu politiku, na svim nivoima. Ni na planu prosvete nije bolja situacija, ove godine je na teritoriji grada, u prvi razred upisano samo 668 đaka, uključujući sve gradske, prigradske i seoske škole s mešovitim odeljenjima. Zbog takvog trenda ove godine 22 prosvetna radnika su proglašena tehnološkim viškom ili će raditi s nepotpunom normom, zbog malog broja učenika uopšte ili smanjenja broja odeljenja. Nakon nemilih događaja koji su na noge digli čitavu zemlju, ni u Užicu nije urađeno apsolutno ništa da bi se poboljšala situacija u školama i boravak dece učinio bezbednim i smislenim, samo se u kompletnoj neorganizaciji otišlo još dalje.

Na osnovu navedenog, pitamo nadležne zašto se čitavo leto na rekonstrukciji krova nije uradilo ništa i zašto se radovi izvode sada, paralelno s nastavom i zašto se na ovako brutalan način, van svih pravila ugrožava bezbednost đaka, profesora i samih radnika. Svesni smo da je prosveta SNSu “zadnja rupa na svirali“ i da im ne odgovaraju misleći, svesni i obrazovani građani, ali bar rekonstrukciju krova, jedne male osnovne škole u provinciji, mogu da urade na vreme ili ni za to nisu sposobni i nije ih briga“,navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Užicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.