SSP: „Građani nezadovoljni naplatom komunalnih usluga“

UŽICE – Gradski odbor Stranke slobode i pravde izdao je saopštenje povodom nezadovoljstva načinom na koji se građanima obračunavaju cene usluga koje se tiču odnošenja smeća.

„Građani Užica su nam se obratili nezadovoljni načinom obračuna računa JKP “Bioktoš“ za stavku iznošenja smeća. Smatraju da se pomenuta stavka mora na drugačiji način obračunavati i razdvojiti usluga za domaćinstva od usluge za poslovne prostore i objekte, jer dosadašnje izjednačeno obračunavanje usluge po kvadraturi prostora nema uporište u relanosti. Za domaćinstva se zato račun mora bazirati na osnovu broja članova, a ne na broju kvadrata stambenog prostora kao što je sada slučaj.

Smeće ne prave kvadrati već ljudi i nema logike da za istu stambenu površinu isti račun plaćaju domaćinstva sa jednim ili dvoje članova i domaćinstva u kojima živi npr. petoro. Najuočljivija razlika je i u prigradskim i opustelim seoskim sredinama gde su u kućama veće kvadrature ostala staračka domaćinstva, kojima je ovakav način obračunavanja i iznos samog računa velika stavka u osiromašenom penzionerskom budžetu.
Cena usluge je iznošenja smeća je sada 7,50 dinara, bez PDV-a po kvadratnom metru za domaćinstva, pa zato na osnovu navedenog apelujemo na nadležne da cenovnik usluga prilagode realnom životu i zahtevima građana“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.