Slobodan Ristović predstavio „Žižljevinu“ (VIDEO)

UŽICE – U „Narodnoj biblioteci Užice“ održana je promocija knjige „Žižljevina“, čiji autor je pesnik i pisac Slobodan Ristović. Osim autora, u programu su učestvovali i doktor Rade Vučićević i glumac Momčilo Murić.

Objašnjavajući simboliku naziva knjige autor ističe da „ko ume da čita žižljevinu, zna da ona pamti i priča. Baviti se time mogu oni koji znaju koliko će im pepeo i žižljevina isprati oči, a ne zasmetati“.

„Poezija se živi. Oni koji tako ne rade smišljaju nešto, a smišljati nešto što se tiče duše je malo nelogićno. Ova knjiga je namenjena svakome, pre svega mislećim ljudima, pri čemu mislim na one koji treba da se zamisle nad sobom i nad ovom zemljom, ne želeći da zalazim u sferu politike. Da nije reči, narod nas ne bi imao po čemu pamtiti. Nju žižljevina ne može pojesti, o tome priča ova knjga“, kaže autor, poručujući da treba pisati o onome što se doživi, a ne treba izmišljati.

Knjigu je objavio „Svesrpski otadžbinski sabor“ iz Beograda u tiražu od oko 600 primeraka. Ristović kaže da sedam godina ništa nije objavljivao, smatrajući da ne treba žuriti i da će ako nešto vredi doći samo do publike.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.