U petak koncert “Putevima srpskih lepota”

UŽICE- Koncert “Putevima srpskih lepota”, biće održan u petak, 19. maja u užičkom Narodnom pozorištu.

Težnja ka kvalitetnijim muzičkim sadržajem poprima globalne razmere. U našoj zemlji je osetan progres na ovom polju. Iz ove inicijative se javila ideja da se širem auditorijumu, adekvatno i kontinuirano pruži vrhunski sadržaj, a u vidu popularizacije umetničke muzike i potrebe za istom. 

Kako bi podržali ovu viziju, pokrenut je umetnički projekat koji bi obuhvatio koncerte po gradovima Srbije. Ovom prvom u nizu koncertnom serijom, bi dodatno bio osnažen proces decentralizacije kulture. Izvođački aparat sačinjavaju najeminentniji umetnici naše države:

– Ljubica Vraneš – mecosopran bogate svetske karijere, solista ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu

– Dragoljub Bajić – prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu

– Dragana Radaković – dirigentica i sopran svetske reputacije

– Orkestar „Bellezza Serba“(Srpska Lepota) novo-osnovani gudački sastav formiran od najlepših akademski obrazovanih devojaka, koje već aktivno sviraju po uglednim orkestrima u našoj prestonici.

Repertoar je formiran shodno ovoj misiji, a sačinjen je od filmske muzike, odabranih arija i šlagera. Takođe, akcenat je i na repertoaru domaćih autora. Realizacija ovog projekta počinje krajem aprila a završava se početkom juna,a gostova’e u slede’im gradovima u gradovima: Niš, Šabac, Kraljevo, Bor, Užice, Čačak, Kragujevac, Vršac i Smederevo.

Ovo je veoma interesantan i atraktivan koncept s obzirom na impresivan muzički ansambl koji će svojim nastupom u potpunosti opravdati ime projekta „Putevima srpskih lepota“.

Koncert počinje u 19časova, a zainteresovana publika može preuzeti najviše po dve besplatne ulaznice na biletarnici pozorišta od 14 do 20 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.