Sloboda dobila novo rukovodstvo

UŽICE – Posle nekoliko pokušaja FK Sloboda je konačno dobila novu upravu. Iz imena Slobode izbrisano je ime sponzora Point pa će klub u sledećem periodu nositi ime FK Sloboda.

sloboda skupstinaNa izbornoj Skupštini FK Sloboda koja je održana u Svečanoj sali Grada Užica izabrano je novo rukovodstvo za period 2014.-2018. Na Skupštini je bilo prisutno 29 od 35 članova tako da je time ostvaren kvorum za odlučivanje. U skladu sa članom 18. i članom 35. Statuta Fudbalskog kluba Sloboda i Odlukom Upravnog odbora kluba broj 23/6 od 16.06.2014.godine utvrđen je sastav Skupštine kluba koju čini 35 članova: Dragan Strunjašević, predsednik Skupštine, Borko Pavlović potpredsednik  i  članovi Josip Ristanović, Joviša Starčević, Branko Bešević, Milovan Bošković, Branko Aćimović, Radiša Marjanović, Miško Nikolić, Dragan Katić, Dejan Hristovski, Vladan Mladenović, Desimir Mićević, Miloš Božović, Zorica Vesović, Goran Jevremović, Đorđe Aleksandrić, Dragan Tucaković, Slobodan Kuzmanović, Veljko Radulović, Živojin Pavlović, Dragan Vasiljević, Hajrudin Rovčanin, Vitomir Tomić, Zoran Jovičić, Zoran Kljajić, Slobodan Matijašević, Slobodan Vučković, Dragan Marjanović, Slobodan Dogandžić, Zoran Novaković, Petar Blagojević, Vladimir Zlatić, Bogdan Miličić i Nenad Cvetković.
Prisutnima u Svečanoj sali obratio se i gradonačelnik Užica Saša Milošević koji je istakao da je prioritetni plan u ovom trenutku stabilnost kluba, a potom i transparentnost u radu. Takođe, Milošević je istakao da se ne mogu očekivati veliki rezultati jer se kasni sa formiranjem ekipe i dovođenjem trenera, ali ohrabruje vest da se već pregovara sa jednim veoma jakim i ozbiljnim finansijerom, čije će se ime znati u roku od dve nedelje. Čelnici grada dosada se nisu uključivali u rešavanje problema u samom klubu jer su smatrali da je dovoljno to što finansiraju klub iz budžeta, ali kada su se ljudi iz kluba obratili za pomoć dileme nije bilo. 
Na predlog izborne komisije za novog predsednika Upravnog odbora jednoglasno je izabran Branko Bogićević, direktor Javnog preduzeća Veliki park.  U svom kratkom obraćanju Bogićević je rekao:
“ Ovim izborom data mi je ogromna čast i poverenje ali i obaveza. Pokušaću sa svojim saradnicima da stabilizujem klub, a potom ga vratimo u Jelen super ligu. Bilo bi veoma neozbiljno da u ovom trenutku iznosim plan i program, jer se sve izdešavalo veoma brzo a svi kojima je Sloboda u srcu uskoro će biti upoznati o daljim koracima.“ Na predlog Bogićevića Upravu FK Slobode čine: Josip Ristanović, potpredsednik, Dušan Nikolić zamenik predsednika UO, Veroslav Đurović, Zoran Adžić, Milovan Bošković, Borko Pavlović, Branko Aćimović, Tihomir Murić, Branko Bešević, Aleksandar Stojanović, Goran Jevremović, Dušan Marković i predstavnici SEVAL-a, Prvog partizana  Namenska i  Ist Point Group. 
bogicaNovoizabranom rukovodstvu obratio se i Dragan Subotić, sada već bivši predsednik užičkog prvoligaša. “Odlazim čistog obraza, i smatram da mogu za sebe da kažem da sam lider u regionu u polju privrede i sporta. Srećan sam što se konačno posvećujem svojoj porodici koja je sve ovo vreme trpela zbog Slobode. Kola su krenula nizbrdo onog trenutka kada je poremećen odnos sa VBS. Želim da se zahvalim svima koji su prethodnih godina stajali iza imena FK Sloboda Point uz nadu da će i u budućnosti biti tu. Pozivam sve privrednika da pomognu ali dinarom a ne rečima. Posebnu zahvalnost dugujem bivšem gradonačelniku Jovanu Markoviću i vlasniku Ist Point Group Zoranu Drakuliću.  Dobro je da je gradonačelnik Miloševć sa svojom ekipom stao iza Slobode i raduje me vest da su na dobrom putu ka pronalaženju novog finansijera. „
Prema rečima Dragan Subotića Sloboda nije u minusu od 1.000.000 do 1.500.000 evra, kako ispredaju čaršijske priče, već je oko 200.000 evra u plusu. Za vreme njegovog mandata ostale su neke nerazjašnjene pozajmnice, ali kada bi Crvena zvezda uplatila dug za transfere Maksimovića i Kasalice i VBS ispoštovala sponzorski dug u visini od 158.000 evra,  situacija bi bila mnogo bolja. 
Vremena za reagovanje je veoma malo jer prvenstvo u Prvoj ligi Srbije počinje 16. avgusta, i za novu upravu sledi period žestokog rada kako bi se oformio igrački kadar. Kada se tome doda i podatak da  treba pronaći i trenera onda je jasno da glavobolja tek predstoji. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.