Vesnić i Lalušić voze CEZ rundu na Grobniku

UŽICE – Srpski Lein rejsing naknadno je odlučio da u ovoj sezoni ode i na Grobnik, gde se, posle kraće pauze, predstojećeg vikenda nastavlja Centralnoevropski šampionat na kružnim stazama.

vesnic-lalusicPilotima “seata” Milovanu Vesniću i Mladenu Lalušiću trebalo je da se pridruži i Rudi Pešović u svom BMW-u, ali je on u poslednjem trenutku odustao zbog privatnih obaveza.

“Radujemo se odlasku na Grobnik, biće to lepa trkačka predstava”, kaže Vesnić za naš portal. “Moj otac je tamo svojevremeno pobeđivao, kad se vozio šampionat Jugoslavije. Ja sam tamo trijumfovao 2011. i 2012. i uvek je sve bilo vrhunski organizovano.”

Za start je prijavljeno dosta takmičara, a osim dva Leinova, nastupiće i dva “seata” slovenačkog Lema rejsinga, ali se ne zna u kojoj postavi. Vesnić se nada da će odmeriti snage sa vozačima iz Hrvatske i Slovenije, koji inače nisu redovni učesnici u CEZ-u.

“Mene to podseća na regionalno takmičenje, za koje sam verovao da može da zaživi, ali se to nikad nije dogodilo. Staza Grobnik nije nimalo laka, mnogo troši gume i taktika će biti presudna. Ja idem, kao i uvek, na pobedu i radujem se što ću se ponovo trkati. Verujem da će mi pomoći prethodno iskustvo, ali sa “seatom” prvi put idem na Grobnik”, objašnjava trofejni automobilista iz Užica.

vesnic-lalusic autiS druge strane, Mladen Lalušić se dosad nije trkao na stazi pokraj Rijeke, ali mu mesto svejedno ne budi prijatne uspomene.

“Jednom smo tamo testirali, pred moju prvu sezonu u Seat leon Evrokupu i nismo sjajno prošli”,objašnjava Mladen. “Imao sam udes i prerano završio test. Sada se nadam da neću imati nikakav peh. Staza nije mnogo brza, ali je veoma uzbudljiva. Biće dosta automobila na startu i to obećava dobru trku.”

Izvor: Serbiaring

You may also like...