Privatno obezbeđenje na utakmicama (VIDEO)

UŽICE – Pripadnici PU Užice danas su predstavnike sportskih klubova Užica upoznali sa novinama koje su predviđene zakonima o privatnom obezbeđenju, javnom okupljanju i sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Prestavnci policije veruju da će nove zakonske odredbe pomoći klubovima da organizuju utakmice bez nasilja i narušavanja javnog reda i mira.

„Uveden su pojmovi službenik obezbeđenja i redar. To su lica koja polažu ispite pred komisijom MUP-a Srbije i polaganjem tog ispita oni dobijaju licence za vršenje navedenih poslova i samo oni mogu obavljati poslove privatnog obezbeđenja i redara na zakonit način“, rekao je Milisav Ristivojević, policijski oficir PU Užice  

Žarko Vukotić iz FK Sevojno kaže da je dobra organizacija važna za svaki sportski događaj, ali da je to poslednjih godina bilo malo zapostavljeno, a ni publika se nije pridržavala pravila ponašanja na sportskim tribinama pa smo bili svedoci nasilnog ponašanja i preterane upotrebe pirotehnike.

„Obaveza klubova je da imaju licencirane redare, na malo višem nivou, da to bude privatno obezbeđenje koje ima licencu kako je to zakonom predviđeno. Svakako će to povećati izdatke klubova pre svega one koji nemaju dovoljno novca. Ali u svakom slučaju to je dobra stvar jer će doprineti da se malo reda uvede među posmatrače, ali i same klubove kako ve to mora da funkcioniše“, rekao je Vukotić.

Vukotić kaže da nažalost ima ljudi i u klubovima koji podržavaju nedolično ponašanje, što je nedopustivo i da su novine koje predviđa Zakon prilika da se ova oblast uvede u red i da sportske događaje nadgledaju i red održavaju samo licencirane osobe.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.