Savez za Srbiju predstavio program u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Budući osnivači Saveza za Srbiju održali su tribinu u užičkoj gradskoj kući na kojoj su predstavili 30 tačaka programa, među kojima su glavne: borba protiv kriminala, protivljenje članstvu Prištine u UN, stvaranje uslova za fer izbore, nova ekonomska politika, zapošljavanje mladih i borba protiv siromaštva.

„Verovatno najveći izazov za Savez za Srbiju biće rešavanje pitanja KiM i to nije naš izbor već izbor režima Aleksandara Vučića koji hita da završi proces pregovora koji u ovom trenutku ne može biti završen u srpskom interesu“, rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

On je naveo da će Savez za Srbiju početi sa radom u septembru i da će glasače motivisati spremnošću na sabornost.

„Mi nismo politički svi isti, ali se slažemo oko jednog da Srbija treba da bude pristojna, uredjena zemlja u kojoj će svi imati jednake šanse i vladavinu prava što danas u Srbiji nemamo“, rekao je Jeremić.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da su u Savezu okupljeni oko politike borbe protiv siromaštva,  ukidanja lošeg Zakona o radu, Zakona o poreklu imovine, potpune promene ekonomskog modela, ali i uvodjenja obaveznog srednjoškolskog obrazovanja i ograničavanja rijaliti programa.

„Ako to ne uradimo Srbija će ubrzano da se prazni, selo će da umre, a i ovako nam 60 do 70 hiljada ljudi odlazi godišnje. Cilj nam je da vratimo u Srbiju slobodu, pravdu i posao“, rekao je Stefanović.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je da je Savez za Srbiju otvoren za sve one koji prihvataju načela i programske ciljeve Saveza.

„Svi oni, a nema ih još mnogo van autentične opozicije dobrodošli su da nam se pridruže i da pružimo narodu nadu da su promene moguće“, rekao je Lutovac.

On je naveo da mnogi zameraju Savezu da je isuviše šarolik.

„Nije vreme programskih saveza kada imate vanrednu sitauciju u zemlji. Mi u Srbiji nemamo normalan politički život, opozicija se tretira kao neprijatelj, a kada imate takvu situaciju oni koji su tako tretirani moraju reagovati. To znači da savez mora biti dovoljno širok da privuče i one u centru i one levo i desno „, naveo je Lutovac.

Sastanku u Užicu prisustvovali su i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović, članica Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Gordana Marinković Savić i predstavnik Udruženih sindikata Srbije Sloga Vladimir Radosavljević.

You may also like...