Sutra počinje 58. Dragačevski sabor trubača

GUČA – Intoniranjem numere „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanjem saborske zastave kod spomenika trubaču u centru Guče, sutra 9. avgusta u 11 časova svečano će biti otvoren 58. Dragačevski sabor trubača.

Manifestaciju će otvoriti domaćin ovogodišnjeg sabora ministar Nenad Popović, dok će saborsku zastavu podići ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Prvog dana Sabora planirano je otvaranje izložbi, saborskog sajma turizma, knjiga i publikacija, kao i privredne izložbe. U večernjim satima na pozornici ispred Kulturnog centra biće priređen kulturno-umetnički program, održano takmičenje mladih orkestara.

Na glavnoj pozornici na stadionu program će trajati tri dana. U petak 10. avgusta, planirani su koncerti pobednika prošlogodišnjeg Sabora i Dejan Petrović i Big bend-a, kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora. Finalno takmičenje najboljeplasiranih iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu, kada će biti poznato i ko će osvojiti „Zlatnu trubu“. U nedelju se takmiče majstori trube za titulu Šampiona Guče i planirani su koncerti Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića.

Saborski odbor doneo je odluku da svi programski sadržaji budu besplatni. Neće se naplaćivati ni parking na javnim površinama tokom trajanja Sabora, a vlasnicima privatnih parcela ostavljena je mogućnost da, uz poštovanje zakonskih propisa, mogu organizovati parking uz naplatu karte u iznosu od 200 dinara po danu.

Policija će tokom trodnevne manifestacije pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju na svim prilazima Guči, saopšteno je iz PU Čačak.

Presretači će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje, a saobraćajne patrole proveravaće ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju i alkoholisanost vozača na svim izlazima iz Guče, dodaje se u saopštenju.

Na državnom putu br. 181 Lučani – Guča saobraćaj je obustavljen zbog izvođenja radova i odvija se alternativnim pravcima.

You may also like...