Šarčević: Proslave matura nek budu pod maskama (VIDEO)

UŽICE-Ministar prosvete Mladen Šarčević  izjavio je da neće biti menjanja odluke o organizovanju eksurzija i maturskih proslava ,uprkos porastu broja zaraženih korona virusom posle popuštanja mera,jer kako je rekao sve odluke su donete u skladu sa preporukama Kriznog štaba i da razloga za brigu nema.

“Svi novooboleli su su sa blagim ili nikakvim simptomima bolesti.Imamo trenutno jednog osmaka,tri studenta i tri vaspitačice koje su pozitivne na korona virus,što je ne znam koji promil od ukupnog broja učenika,studenata i vaspitača u Srbiji.Život mora da ide dalje ,a maturske proslave neka budu pod maskama”,rekao je Šarčević tokom današnje posete Užicu.

Ministar prosvete je naveo i da cela Evropa od 15.juna relaksira sve mere vezane za epidemiju korona virusa.

“Birajući između toga da mi budemo jedini izolovani ili da treba lično da se pazimo i čuvamo,mi smo izabrali ovo drugo,jer ne možemo zaustaviti život”,istakao je Šarčević.

Ministar  Šarčević je naglasio i da se još uvek ne zna kakva će situacija biti od septembra,ali da se prave razni scenariji ,kako bi se adenvatno odgovorilo raznim situacijama sa epidemijom korona virusa.

You may also like...