Ružić: Sevojno će dobiti Zavičajni muzej (VIDEO)

SEVOJNO-Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio  je da će njegovo ministarstvo sa 10 do 12 miliona dinara podržati  rekonstrukciju stare škole u Sevojnu,koja treba da se adaptira u galeriju i  Zavičajni muzej .

Ružić je rekao da očekuje od Sevojničana dobar projekat sa kojim će konkurisati kod   Ministarstva ,koje  narednih dana raspisuje  konkurs za raspodelu sredstava .

Ružić je podsetio da je Vlada Republike Srbije namenila i sredstva za izgradnju sporstke sale i proširenje kapaciteta predškolske ustanove u Sevojnu.

„Itencija Vlade Republike Srbije je da u svakom kutku zemlje omogućimo život dostojan čoveka u 21.veku.Zato želimo da u čitavoj državi razvijemo infrastrukturu do onog nivoa koji će biti zadovoljavajući kako bi krenuli u dalji proces decentralizacije i regionalizacije u cilju boljeg kvaliteta života građana“,naglasio  je Ružić .

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković  izjavio je da se nada da će Sevojno u ovoj godini dobiti Zavičajni muzej i da je izrada projektne dokumentacije  u završnoj fazi .

„Rekonstrukcija stare sevojničke škole,koja je godinama van funkcije,značajan je potencijal za razvoj kulture i društvenog života Sevojničana“,naglasio je Petković.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić tokom posete  Sevojnu obišao je i Valjaonicu aluminijuma Impol Seval i održao sastanak sa rukovodstvom Gradske opštine Sevojno i grada Užica.

You may also like...