Paraatletičari se spremaju za takmičenja (VIDEO)

UŽICE – Članovi Atletskog kluba Pora iz Užica, ovih dana učestvuju na kvalifikacionom atletskom takmičenju u Italiji. Nakon toga očekuje ih Državno prvenstvo, a kao kruna svega, biće Svetsko prvenstvo, u julu u Parizu.

Vredno treniraju ovih dana članovi užičkog Atletskog kluba Pora, koji okuplja  osobe sa invaliditetom. Očekuje ih takmičenje u Italiji, koje je u nivou ispod Evropskog.

“Na to tačmičenje će ići Nebojša Đurić, Goran Nikolić i Ivana Arsić. Goran i Ivana će dobiti svoju prvu klasifikaciju, a Nebojša je već ima. Nadam se dobrom rezultatu. Najbitnije nam je da dobiju te kategorije da bi nastavili takmičenja”, kaže Miloš Zarić, paraatlertičar i član AK “Pora”.

Nebojša Đurić nastupaće u dve discipline, bacanju diska i kugle.

“U disku je neobično takmičenje , drugačija su pravila. Kuglu guramo kao favorit i tu ćemo se boriti za što bolji plasman. Lično smatram da mogu biti na ličnom nivou, a onda je sve moguće”, kaže Nebojša Đurić, član AK “Pora”.

Dobri uslovi za rad, za požežanina Gorana Nikolića, bili su razlog da iz rekreativne pređe u ozbiljniju, takmičarsku fazu treniranja.

“Treniram dve godine i za mene je ovo prvo zvanično takmičenje. Najpre ću imati lekarski pregled da mi potvrde kategoriju i prvi zvanični rezultat, jer sam se do sada takmičio na nezvaničnim takmičenjima. Od sada jurimo neke velike daljine. Zbog povrede vrata i loše funkcije prstiju, moja disciplina je bacanje čunja. To je sprava koja se lepi za prste i baca u dalj”, objašnjava Goran Nikolić, član AK “Pora”.

Takmičenje u Italiji, kao i Državno prvenstvo, prirpeme su za Svetsko, koje se od 8. do 13 jula, održava u Parizu.

“Borićemo se za prva tri mesta, a sigurni smo da ćemo biti među prvih pet mesta. Nebojša se sprema za kuglu najviše, a disk mu je sporedna disciplina”, kaže Miloš Zarić.

Sledeće godine se održavaju Paraolimpijske igre, a članovi ovog kluba obećavaju bar jednu medalju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.