Srbija,Makedonija i Crna Gora zajedno u borbi protiv organizovanog kriminala (video)

ZLATIBOR-Misija OEBS-a u Srbija otpočela je danas projekat za jačanje kapaciteta policija Srbije,Makedonije i Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala,zajedničkim sastankom predstavnika Ministrstava unutrašnjih poslova ovih zemalja na Zlatiboru.

 

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard istakao je da ovaj projekat ima za cilj da dalje razvije kapacitet policije da proceni pretnje iz oblasti organizovanog kriminala u skladu sa EUROPOL-ovim standardima.

“Cilj je uspostaviti strateške kapacitete u oblasti procene pretnje od organizovanog kriminala u Srbiji,Makedoniji i Crnoj Gori i sačiniti regionalni izveštaj o analizi pretnje.Dodatno treba ojačati postojeću razmenu informacija i poverenje između policijskih službi u regionu”,izjavio je Burkhard .

On je naglasio i da je borba protiv organizovanog kriminala ključni element za priključenje Evropskoj uniji,čemu teže sve tri zemlje.

“Pored približavanja Evropi projekat će približiti Srbiju,Makedoniju i Crnu Goru,koje treba da stvore dobro organizovanu mrežu koja je veoma važna u borbi protiv organizovanog kriminala.Samo sinhronizovanim radom policijskih službi zasnovanim na temeljnoj analizi može se razviti proaktivan pristup i donositi praktične i političke odluke”,istakao je Burkhard  posle sastanka na Zlatiboru.

Projekat “jačanje kapaciteta za stratešku analizu i strateške procene u Upravama kriminalističke policije Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije,Crne Gore i Makedonije” finansira švajcarska Agencija za razvoj i saradnju u okviru Švajcarskog regionalnog programa za saradnju policije na zapadnom Balkanu.

Vrednost projekta je 334.754 evra,a realizuju ga Misije OEBS-a u Srbiji,Makedoniji i Crnoj Gori u saradnji sa Europolom.

ZooM

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.