Srednjoškolski bendovi iz Užica „ratovali“ svirkom

UŽICE-Četiri srednjoškolska rok sastava iz Užica sinoć su, prvi put, iz garaža izašli pod reflektore koncertne bine i muzicirala pred nikad brojnijom publikom.

 Bilo je ovo na manifestaciji „Rat bendova“, humanitarnoj svirci u organizaciji Užičke akademske parlamentarne unije u Gradskom kulturnom centru, sa koje će sav prihod od prodatih ulaznica, a prodavale su se po simboličnoj ceni od 100 dinara, biti prosleđen Prvoj gimnaziji u Kragujevcu za obnovu prostorija oštećenih u nedavnom požaru.
 Pored želje da pomognu vršnjacima iz Šumadije i predstave se svojim drugovima i profesorima, za mlade užičke rokere bilo je bitno da se pokažu u što boljem svetlu jer su ih čekale nagrade.
 Najvredniju dobio je bend „U prolazu“ koji će, kao dar jednog sponzora, besplatno snimiti dve autorske pesme.

– Suština ove svirke nije da se skupe orgomne pare nego da pokažemo svoj karakter i odnos prema humanosti i pravim vrednostima. Opet, nosila nas je želja da prikažemo naše muzičko znanje, krunišemo ga snimanjem pesama, ali i da pokušamo da oživimo zamrlu rok scenu u našem gradu, – ispričali su nam sinoć predstavnici bendova na „ratnom poprištu“ uoči proglašenja pobednika.

Drugu nagradu – mikrofon – dobio je sastav „Ispitni rok“, „Kratki s vremenom“ će moći da snime jednu autorsku pesmu, dok je „Puls herca“ po oceni žirija zaslužio pet sati besplatnog vežbanja u studiju Gradskog kulturnog centra.Blic

„Rat bendova“ bio je jedan u nizu humanitarnih i edukativnih sadržaja koju je priredila Užička akademska parlamentarna unija, jedinstvena ovakve vrste u Srbiji, koju čine predstavnici Skupštine grada Užica i devet đačkih i studentskih parlamenata.
Blic

You may also like...