Radovi na gondoli odolevaju virusu

ZLATIBOR – Izvođenje završnih radova na Gold Gondoli Zlatbor obustavljeno je zbog vanrednog stanja, ali ova godina će biti godina otvaranja gondole.

Prema rečima direktorke Bojane Božanić, domaći izvođači završavaju sve aktivnosti na terenu u skladu sa dinamikom i vanrednim stanjem. Zbog celokupne situacije u zemlji i Evropi, saradnici iz kompanije POMA nisu u mogućnosti trenutno da dođu i prisustvuju montaži opreme u skladu sa ugovorenim obavezama.

„Na međustanici , gde su neposredno pre vanrednog stanja pozicionirane kabine u toku su radovi na krovnoj instalaciji samih garaža. što se tiČe aktivnosti betonskih radova, izvršene su izmene na mašinskoj sobi radi montaže reduktora i ostalih elektro motora kao i pratećih delova opreme. Deo opreme montiraće izvođači iz Amige i Jedinstva, deo će morati sačekati francuske predstavnike firme POMA“, rekla je Bojana za sajt JP Gold Gondola Zlatibor.

Završetak  montiranja sajle na prvom delu trase će biti nastavljen po ukidanju vanrednog stanja, odnosno dozvola za ulazak u zemlju. Trenutno se završava se postavljanje signalnog kabla na prvom delu trase, a na drugom delu postavljanje noseće sajle za isti kabal.

Foto: Opština Čajetina

„Nadamo se da ćemo tokom maja meseca zajedno sa francuskim stručnjacima nastaviti radove na montiranju reduktora i obezbeđivanju električne energije za puštanje u probni rad tog dela sajle, a potom i montiranje sajle na prvom delu trase. Ostalo je još malo posla, odabrana je i agencija koja će vršiti tehnički prijem projekta. Vandredno stanje, nažalost, odložilo je izvođenje završnih radova u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, ali je 2020. godina svakako godina otvaranja gondole“, zaključuje Bojana.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.