Novi drvored umesto posečenih stabala u centru grada (VIDEO)

UŽICE – Umesto pet posečenih stabala u Ulici Dimitrija Tucovića i Vlajkovog trga biće zasađen novi drvored, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

„Nismo posekli stablo Ginka koji je jedinstven u našem gradu, a novo drveće koje bude sađeno na ovoj lokaciji biće takvo da čuva Ginka, a veličinom ne ugrožava prostor, odnosno korenjem ne ugrožava pločnik koji će biti urađen“, rekao je Petković i dodao da očekuje završetak radova na Vlajkovom trgu i u Ulici Dimitrija Tucovića do kraja juna.

Gradonačelnik je podsetio i da je Užice grad koji vodi računa o zaštiti životne sredine i pošumljavanju i u skladu sa tim prošle godine je u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine u užem centru grada na 5,22 hektara posađeno 13 050 stabala javora, a ove godine je obezbeđeno još 22 800 novih sadnica koje će biti na jesen zasađene na nekoliko lokacija u gradu.

Petković je naveo da će ubrzo biti raspisan i tender za rekonstrukciju Malog parka za čiju rekonstrukciju je na sajtu grada Užica glasalo oko 4000 Užičana.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.