Povratak na teren (VIDEO)

IVANJICA – Posle pauze od 50 dana zbog pojave pandemije, fudbaleri Javor Matisa polako se vraćaju svojim radnim obavezama.

Pandemija izazvana virusom Covid 19 napravila je haos u celom svetu. Prekinuta su sva događanja koja podrazumevaju okupljanje velikog broja ljudi, tako da već 50 dana nema nikakvih sportskih dešavanja. Suspendovana su sva takmičenja, igrači raspušteni a da li će biti nastavka prvenstva to se još uvek ne zna. Bez obzira na neizvesnost klubovi Superlige i Prve lige Srbije dobili su zeleno svetlo da mogu da počnu sa treninzima, sa svim instrukcijama koje su dobili od kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid19. Sve ovo izvelo je igrače na teren, krenulo se u novi početak jer pauza je bila predugačka i nadasve neobična. Igrači su imali plan i program održavanja kondicije, ali znajuću da su bili zatvoreni u svojim kućama teško da se može očekivati neki nivo kondicije i forme, potrebne za eventualni nastavak prvenstva. Fudbaleri Javor Matisa su svoj poslednji meč odigrali 14. marta protiv Čukaričkog pred svojim navijačima a danas su, podeljeni u dve grupe, po prvi put od prekida prvenstva izašli na teren, poštujući sve mere vlade.

Jedna grupa je radila na centralnom terenu, dok je druga bila na pomoćnom. Igor Bondžulić smatra da je pauza ostavila dosta traga na svim igračima i da će biti izuzetno teško uraditi bilo šta što bi poboljšalo stanje u kom se nalaze igrači Javor Matisa. 

Kao što je već rečeno pandemija je poremetila sve i svi kreću od nule. Niko neće biti na nivou pre Korone i ko se bolje snađe i pripremi, imaće prednost u eventualnom nastavku prvenstva. Naravno da sve zavisi i od broja utakmica koje bi trebalo da se odigraju, sa kojim protivnicima i na koji način, tako da igrači polako hvataju zalet za neizvesnost koja ih čeka.   

You may also like...