Prvom partizanu priznanje Šampion,Andriću Lider poslovne izvrsnosti

BEOGRAD-Povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta i Srbiji, dodeljeno je priznanje za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta kompanijama koje su imale najveći broj bodova u svojoj kategoriji.Priznanja Šampioni dodeljena su Naftnoj industriji Srbije, kompanijama Ingrap Omni i Prvi Partizan, kao i bolnici „Sveti Vračevi“ iz Bijeljine, dok su priznanja za poslovnu izvrsnost dobili Dunav osiguranje i Institut Vatrogas. Priznanja Lider poslovne izvrsnosti dodeljena su članu odbora direktora NIS-a Goranu Stojilkoviću, vlasniku Ingrapa Teodosiju Krstiću, direktorima Prvog Partizana i bijeljinske bolnice, Dobrosavu Andriću i Zlatku Maksimoviću.

foto.privredna komora srbije

Miroslav Miletić, savetnik predsednika Privredne komore Srbije je rekad da svaka organizacija koja u ovim složenim vremenima ima snage da se pored redovnih aktivnosti bori za priznanja ovako visokog značaja zaslužuje poštovanje i veliku zahvalnost.

”Standardi i efikasni poslovni procesi zasnovani na sistemima menadžmenta kvalitetom imaju ključnu ulogu u proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda i usluga i njihovom plasmanu na svetsko tržište. Njihova primena donosi direktne koristi za preduzeća, dok će potrošači, zaposleni i država učestvovati u raspodeli tako uvećanog društvenog proizvoda.” – stoji u uvodu studije o uticaju standarda na belgijsku ekonomiju Nacionalnog biroa za standarde 2020. Takva studija po istoj metodologiji bila bi od izvanrednog značaja za sve nas u Regionu i doprinela bi povećanju broja sertifikata, čemu težimo.“ navodi Miletić.

Kako dalje objašnjava Miletić, prema zvaničnim podacima ISO organizacije za 2020. godinu Srbija je zabeležila rast u broju sertifikata ISO 9001 u odnosu na prethodnu godinu sa 3092 sertifikata na 4385 lokacija. “Svakako da bi naš cilj trebalo da bude dalja afirmacija sistema kvaliteta i njihova promocija na državnom nivou, kao deo strategije povećanja konkurentnosti, rasta bruto društvenog proizvoda, razvoja MSP i rasta zarada.”

Privredna komora Srbije

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.