Preminuo direktor Zdravstvenog centra Užice prim.dr Miloš Božović


UŽICE-Sinoć je u Užicu preminuo direktor Zdravstvenog centra Užice prim.dr Miloš Božović u 59. godini života.

Doktor Božović završio je Stomatološki fakultet u Beogradu, specijalizaciju iz maksiofacijalne hirurgije završio je 1995. godine u Beogradu. Zvanje primarijusa stekao je 2012. godine. Od 1995. do 1998. godine nalazio se na čelu Odseka u službi ORL i MFH, nakon čega je do 2000. godine obavljao funkciju zamenika direktora Opšte bolnice Užice. Na mesto direktora Zdravstvenog centra Užice imenovan je 15.aprila 2011. godine.

foto.grad uzice

Doktor Božović je bio član Evropskog Udruženja kraniofacijalnih hirurga,Udruženja
U poslednjih deset godina kol maksilofacijalnih hirurga Srbije i član Skupštine stomatološke komore. Autor je više radova iz svoje oblasti koji su prezentovani na našim i stranim kongresima. Bio je aktivni učesnik i autor više poglavlja u izradi međunarodne YUSAD studije, koja je zvanični udžbenik na poslediplomskim studijama Medicinskog fakulteta u Beogradu.
iko je bio na čelu Zdravstvenog centra Užice dao je veliki doprinos u razvoju svih ustanova koje su pod okriljem Zdravstvenog centra, njihovoj modernizaciji i opremanju, usavršavanju stručnog kadra, sa ciljem da ustanova na čijem čelu je bio dobije status Kliničko bolničkog centra.

Komemoracija  u Zdravstvenom centru Užice održaće se u 10  časova u ponedeljak 15.11.2021.godine u sali za satanke na TS2 Opšte bolnice Užice, a u gradu u Narodnom pozirištu u 11 časova.Izjava saučešca biće na groblju Sarića Osoja od 12 časova , a opelo i sahrana u 14 časova na groblju Sarića Osoja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.