Prvi online ARLEMM

BEOGRAD – Festival klasične muzike ARLEMM, koji se tradicionalno održava u Arilju, ove godine će prvi put biti održan onlajn i to u Beogradu, navodi se u saopštenju ARLEMM-a.

ARLEMM je prvi festival klasične muzike u našoj zemlji, čije će aktivnosti biti prikazane onlajn, a ljubitelji ove vrste muzike mogu ga pratiti na Telenorovom YouTube kanalu, 15. jula od 21 sat.

Tada će se koncertnim dešavanjem bez publike, na Cvetnom trgu predstaviti gudački kvartet Škole za muzičke talente, solista na gitari – mladi, talentovani Milun Šunjevarić, i poznata kantautorka Katarina Pejak.

U živom prenosu mladim stvaraocima će biti predstavljeni vizija i ciljevi Festivala. Nakon koncerta, biće otvorene izložba Umetnički karavan, koji će na Cvetnom trgu trajati do 2. avgusta.

„Uprkos teškoj situaciji sa pandemijom korona virusa, kultura opstaje i mora da postoji. Zahvaljujući entuzijazmu organizatora i saradnika, manifestacija ARLEMM će ove godine biti kulturna oaza u kojoj ćemo zajedno uživati, upijajući tračak nade koji nam nagoveštava da će sve biti bolje“, kaže Dragutin Mladenović, direktor ARLEMM-a.

Tokom prethodnih 11 godina ARLEMM je bio prestonica kulturnih
dešavanja. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, uspeo je da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji su želeli da u umetnosti i prirodi uživaju na poseban način.

Foto: Milica Đorđević

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.