Protest u Sevojnu zbog nedostatka pedijatara (VIDEO)

SEVOJNO – Nekoliko desetina građana Sevojna okupilo se u centru opštine u znak protesta zbog problema izazvanih nedostatkom raspoloživih dečjih lekara u tamošnjoj zdravstvenoj stanici. Kažu da je ovo višegodišnji problem sa kojim se suočavaju.

Avram Ilić, iz opštinskog povereništva Zdrave Srbije, kaže da je problem posledica višegodišnje nebrige nadležnih.

„Ovaj skup podstaknut je ukidanjem dečje pedijatrije u Sevojnu. Mi skrećemo pažnju na taj problem još od 2016. godine, javi se problem uvek kada je taj jedan raspoloživi lekar na bolovanju ili odmoru, pošto se ta smena tada ukida i mi ostanemo bez pedijatra, kao sada. Deca u Užicu nemaju izabranog lekara ni zdravstvene kartone u Užicu, da ne govorim o udaljenosti“, kaže Ilić.

On ističe da argumenti kojima je Dom zdravlja Užice izašao u javnost, a koji se tiču nedovoljnog broja pedijatara na raspolaganju, nisu validni.

Sevojnička ambulanta bez pedijatra
Foto: ZooMUE

„Pandemija je u toku, uvažavam argumente Doma zdravlja. Ali, ja sam im slao dopise o ovom problemu i prethodnih godina, a sada višegodišnja nebriga dolazi na naplatu i narod to više ne može da trpi. Svi koji misle da ne mogu da pronađu rešenje za novonastalu situaciju treba da podnesu ostavke, jer u pitanju je primarna zdravstvena zaštita dece“, dodaje Ilić.

Okupljeni građani istakli su sopstvena iskustva sa ovim problemom.

„Kada idemo u grad, to nam je problem. Dok se vozilo parkinga, pri tome dete ima temperaturu. Nekada neće da nas prime ili nas kada dođemo u prvu smenu pošalju u treću smenu. Kao da smo građani trećeg reda“, kaže jedna od okupljenih građanki.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.