Proširenje ponude Ski centra Tornik (VIDEO)

ZLATIBOR – Izgled skijaškog centra Tornik na Zlatiboru uskoro bi mogao da bude značajno izmenjen i dopunjen novim sadržajima. Kroz tender koji su raspisali, „Skijališta Srbije“ sprovešće radove u podnožju, dok će opština Čajetina realizovati planove na uređenju vrha Tornika.

Zabavni parkovi za decu i staze za obuku skijaša neki su od sadržaja koji će se naći na vrhu Tornika, kao svojevrsna dopuna poslednjoj stanici gondole.

„Ideja je da s eurade ugostiteljksi objekti interesantne forme, visokog kvaliteta. Ztaim, zabavni prostori za decu kao i neki novi vidikovci, čime bi se ovaj prostor dodatno upotpunio“, rekla je direktorka Gold gondole, Bojana Božanić.

Posebno se naglašava pristupačnost sadržaja svim kategorijama posetilaca.

„Ideja je da se, poput gondole i ovaj prostor učini dostupnim za majke sa bebama u kolicima i za osobe sa invaliditetom, da mogu da koriste staze ili vidikovce“, dodaje Božanić.

Radovi koje će „Skijališta Srbije“ putem tendera sprovoditi u podnožju Tornika u vezi su sa novim planom detaljne regulacije ovog mesta, usvojenim u lokalnom parlamentu. Njime s eočekuju nove zone za gradnju i izmena saobraćajnih rešenja u podnožju Tornika, kao i izgradnja nove skijaške staze i povećanje indeksa spratnosti novoizgrađenih objekata.

„Budući razvojni planovi po pitanju novih ski staza ili infrastrukture pomoći će nam da generišemo veći priliv urista, čemu će dodatno pomoći i plan uređenja pešačkih i biciklističkih staza u području blizu Tornika“, kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Sve ovo trebalo bi da doprinese nameri turističke organizacije da se rastereti centar Zlatibora.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.