Propao i drugi pokušaj prodaje Budimke

POŽEGA – Požeška Budimka još će čekati na novog vlasnika, jer ponovljeno javno nadmetanje, koje je bilo zakazano za 10. septembar, neće biti održano.

Kao i slučaju prve neuspele prodaje, koje je trebalo da se održi 11. juna, niko od potencijalnih kupaca nije se prijavio i uplatio garantni depozit. Kompanije koje su se raspitivale za ovo preduzeće, a govorilo se da su 24 takve iz Evrope, Azije i Srbije, na drugi pokušaj prodaje nije privukla ni cena 30 odsto niža nego u prvom krugu.


Prodaja preduzeća i ovoga puta bila je oglašena u dva dela, s tim što je počenta cena fabričkog kompleksa sa pratećim parcelama u Požegi bila 372.309.856 dinara, a farma za tov junadi u Zdravčićima 29.242.113 dinara. Ni snižena cena, ni proizvodni potencijali i brend Budimke, kao ni činjenica da je preduzeće u kome je proizvodnja ugašena pre četiri godine posle bankrotstva oslobođeno svih dugova, nisu privukli kompanije.

Foto: Epa, MARTIN DIVISEK
Foto: Epa, MARTIN DIVISEK

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je da će o narednim koracima – načinima i rokovima prodaje biti odlučeno u narednom periodu u dugovoru sa Odborom poverilaca i razlučnim poveriocima. Ukoliko neko od zainteresovanih kupaca bude ponudio kupovinu metodom neposredne pogodbe, kažu u Agenciji, postoji mogućnost da Budimka bude prodata na taj način.

Blic

You may also like...