Promocija preduzetništva kod mladih (VIDEO)

UŽICE – U „Ekonomskoj školi“ u Užicu održana je promocija preduzetništva i preduzetničke kulture kod mladih osoba. Predstavnici Regionalne razvojne agencije prestavili su ovom prilikom primere dobre prakse i dostupne izvore finansiranja, sve sa ciljem motivisanja mladih da razmišljaju o pokretanju sopstvenog posla.

„Cilj je da učenicima ove škole predstavimo ideju preduzetništva i toga kako mladi mogu započeti sopstveni posao. Treba ih ohabriti da, po završetku školovanja, postanu dobri preduzetnici. RRA Zlatibor ima dobru sradnju sa „Ekonomskom školom“, a naglasili bismo i aktivnosti „Inovacionog start ap centra“, koji je važan zbog toga što je strateško opredeljenje grada da radi na unapređenju inovativnog preduzetništva“, kaže Nataša Knežević iz RRA Zlatibor.

Po grad je veoma značajno da zadrži što veći broj mladih i da ih podstakne na to da, kroz sopstveni posao, osiguraju sebi budućnost u rodnoj sredini.

„Grad Užice se trudi da podrži aktivnosti koje se tiču mladih, a ovakve akcije održaćemo u svim školama. Dajemo punu podršku razvoju preduzetničke kulture, tri godine je kako funkcioniše start ap centar, a veliki je broj mladih koji su se već odlučili da upravo tu pokrenu svoje poslove“, kaže gradski većnik, Milomir Petković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.