Priznanje „Ja sam odvažna“ za Ženski centar Užice

UŽICE – Fondacija Ana i Vlade Divac podržala je sedam preduzetnica kroz projekat za ekonomsko osnaživanje žena „Ja sam ODVAŽNA“. Ove godine nagrađeno je sedam preduzetnica i na svečanoj dodeli su im uručena sredstva u ukupnom iznosu od preko 3,5 miliona dinara, koja će biti iskorišćena za nabavku opreme za rad, kreiranje novih proizvoda, kao i otvaranje dodatnih radnih mesta za žene. Među njima je i Ženski centar Užice.

Cilj projekta jeste doprinos poboljšanju položaja žena u radnom i društvenom okruženju kroz davanje grantova i mentorsku podršku za otvaranje novih radnih mesta, povećanje kapaciteta i veština za učešće na tržištu rada i podizanje svesti javnosti o rodnoj ravnopravnosti, održivom razvoju i međusektorskoj saradnji.

Ostale dobitnice nagrada, koje su svoje proizvode izložile tokom dodele nagrada su:
Korali BC, Nova Pazova
Marella Natural, Kragujevac
Royal Balm, Vrčin
Two N – Kids furniture & decor, Beograd
Fitaky, Beograd
Umetnička radionica “Marija Handmade”, Šabac

„U želji da stvorimo prilike za bolji položaj žena u društvu i njihovu veću ekonomsku nezavisnost, do sada smo podržali 70 preduzetnica i socijalnih preduzeća kroz bespovratna sredstva sa posebnim fokusom na ruralne delove Srbije. Želja nam je da ženama omogućimo da imaju održiv prihod i ostvare svoje preduzetničke potencijale. Upravo to je i cilj konkursa „Ja sam odvažna“, koji sprovodimo već treću godinu za redom u saradnji sa kompanijom IKEA Srbija i Mastercardom ,“ zaključila je Ana Divac.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.