Priznanja đacima generacije (VIDEO)

 UŽICE- U Gradskoj kući danas su dodeljena priznanja đacima generacije škola sa područja Zlatiborskog okruga.Njih 60 iz osnovnih i srednjih škola nagrađeno je za rezultate koje su ostvarili tokom dosadašnjeg školovanja.

Načelnica Školske uprave Ljubinka Krvavac poželela je đacima da nastave da nižu dosadašnje uspehe i u narednom periodu,ali i da budu dobri ljudi.

„Đaci generacije su ponos, pre svega, svojih porodica, škola i gradova iz kojih dolaze, a takođe i Zlatiborskog okruga i Školske uprave Užice“, naglasila je Krvavac.

Načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović istakao je  da će država  učiniti sve da školstvo bude bolje, kao i  doprineti stvaranju boljeg ambijenta za zapošljavanje.

„Bez obzira na to kakvo vam je okruženje i kako god izgledalo, nemojte nikada da odustanete i posustanete. Borite se da budete najbolji,jer ste tako najbolji primer vašim drugovima i svima onima koji vas prate“, poručio je Paunović.

Đaci generacije  dobili su  na poklon zbirku od 25 kovanica sa likovima znamenitih srpskih državnika, naučnika i umetnika i knjigu sa biografijama tih istaknutih ličnosti. Nagrade  dodeljuje Politika, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

You may also like...