Pobeda Avdžioglu na 50. Srbija reliju (VIDEO)

UŽICE – Posle dva dana  i 11 brzinskih ispita, od kojih je jedan otkazan zbog bezbednosti, okončan je jubilarni 50. Srbija reli.

Od 33 takmičarske posade na startu u Užicu, do cilja u centru grada, stigle su 22 posade.

Pobedio je Turčin Orhan Avdžioglu, sa „ford fiestom R5″, sa prednošću od 48.5 sekundi nad Bugarinom  Plamenom Stajkovim u „micubišiju evo IX“. Treće mesto je zauzeo Bugarin Ignat Isajev sa „sitroenom DS3″.

Orhan Avdžioglu u „ford fijesti R5“ ekipe TOK sport, ostaće zlatnim slovima upisan u istoriju našeg najvećeg i najznačajnijeg automobilskog takmičenja, kao pobednik 50. jubilarnog izdanja! Za razliku od prvog dana, Turčin i njegov suvozač Burčin Korkmaz potpuno su preokrenuli situaciju u svoju korist i na kraju zabeležili prilično ubedljiv trijumf!

Najbolje plasirani predstavnici Srbije, bili su Đanluka Roko i Jovan Isailović, sa „subaru imprecom WRX STI“, na četvrtom mestu i Vladica Rabrenović, sa „reno kliom R3″ na šestoj poziciji.

Tandem Željko Milutinović i  Aleksandar Petričević, bili  su ubedljivo najbolji i u svojoj klasi III, gde je novi šampion Aleksandar Dučić koji je u nedelju odustao. Drugo i treće plasirani za domaće bodove završavaju na solidnim pozicijama sedam i osam u generalnom plasmanu, ispred odličnih Slovenaca u nejakom „roveru MG ZR 105“, Roka Jerkiča i Kristijana Prelaza, a  među 10 najboljih zauzima još jedna turska posada, Okur Mendereš i  Ufuk Ulučak, u „micubiši lanseru EVO IX“.

Jubilarni 50. Srbija reli završen je dodelom priznanja najboljima, na Trgu partizana, odakle je u petak uveče sve i počelo. Slavodobitnicima je pehare uručio čuveni Krum Dončev, petostruki pobednik Srbija relija, višestruki prvak Bugarske, ali i šampion Srbije iz 2012. godine. Time je reli sezona  okončana, a sada sledi period analize i rešavanja brojnih detalja i problema kako bi se „kraljevska“ automobilska disciplina vratila na slavne staze uspeha i popularnosti.

You may also like...