Želje srednjoškolaca ostvarene

BAJINA BAŠTA – Budući srednjoškolci su upisani i niko nije ostao neraspoređen. Najveće interesovanje bilo je za prirodno-matematički smer i turističkog tehničara.

Gimnazija ‘’Josif Pančić’’ upisala je 76 učenika u prvi razred srednje škole. Prema rečima Jovana Djurića direktora škole, kada je u pitanju gimnazija, ove godine najveće interesovanje učenika vladalo je za prirodno matematički smer. U ovo odeljenje upisano je 30 učenika dok je u dva odeljenja društveno-jezičkog smera upisano po 23 učenika.

”Primećujem da je dosta dece, njih 69, otišlo na stranu”, rekao je Djurić.

Tehnicka skola Bajina Basta
Foto tehničkaskolabb

Od septembra u Tehničku školu krenuće 111 učenika. Kao i prošle godine, škola je formirala isti broj odeljenja mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, ekonomskog tehničara, turističko – hotelijerskog tehničara i jedno odeljenje zanatlija – elektroinstalatera.

”U odeljenje mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje upisano je 28 učenika, u jedno odeljenje zanatlija smer elektroinstalater upisana su 23 učenika. Najveće interesovanje učenika i ove godine vladalo je za smer ekonomski tehničar, gde je upisano 30 učenika koliko ih je upisano i u odeljenje turističko – hotelijerskog tehničara”, rekao je Nenad Mihajlović direktor Tehničke škole.

Prvi Portal Bajina Bašta

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.