Privremena kovid bolnica u pripremi (VIDEO)

UŽICE – Smeštajni kapaciteti užičke bolnice su pri kraju, pa će uskoro biti otvorena privremena kovid bolnica u blizini Zdravstvenog centra Užice. Kapacitet nove kovid ustanove je 150 mesta, a prvi pacijenti bi trebalo da budu primljeni već krajem nedelje.

U užičkom komandno obrazovnom centru uveliko teku pripreme za otvaranje privremene kovid bolnice. Tu će biti smešteni pacijenti sa lakšom I srednjom kliničkom slikom.

PRIVREMENA BOLNICA
Foto ZooMUE

„Jedan broj kreveta smo preterali juče iz Kraljeva, Danas ćemo to kompletirati sa dušecima. Dolazi i ekipa koja bi trebalo da uradi centralni razvod kiseonika“, rekao je direktor Zdravstenog centra Miloš Božović.

Kapaciteti užičke bolnice su skoro pri kraju, a ništa bolja situacija nije ni u Specijalnoj bolnici Čigota, pa je bilo neophodno otvoriti još jednu kovid bolnicu u Užicu.

„Imamo sreću da imamo ovu zgradu gde se može obezbediti značajan prostor za lečenje građana od kovida 19. Zgrada ima 2000 kvadratnih metara“, rekao je gradonačelnik Tihomir Petković.

Zdravstven radncii su preopterećeni, a pacijenti pretežno imaju tešku kliničku sliku. Samo juče pregledano je više od 1000 pacijenata u kovid ambulantama što je 10 puta više nego pre 7 dana.

Kreveti kovid bolnica
Foto ZooMUE

„Veliki je broj upala pluća. Skoro svako ko ima povišenu temperaturu ima i upalu pluća koja se otkrije na redgenu“, kaže Božović.

Od početka peidemije na teritorji Zlatiborskog okruga zarazilo se 913 osoba, od kojih je najviše u Užicu 381.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.