U susret Svetskom danu zaštite životne sredine (video)

UŽICE-Grad Užice povodom obeležavanja 5.juna Svetskog dana zaštite životne sredine organizuje takmičenje između gradskih škola u sakupljanju ambalažnog papira i šetnju kanjonom Đetinje.Tradicionalno i ovog juna organizuje se Izbor najlepšeg dvorišta i balkona.

Po rečima članice Gradskog veća Dunje Đenić takmičenje u sakupljanju ambalažnog papira organizuje se u cilju promocije primarne selekcije otpada,a za najbolje škole pripremljene su i nagrade.

„Nagrade za one koji sakupe najviše ambalažnog papira su sadnice,zeleno rastinje ili rekviziti za sprovođenje nastave fizičke kulture“ ,kaže Đenićeva.

Šetnja,koja će se održati 5.juna od 12 časova kanjonom Đetinje,biće iskorišćenja za druženje i razgovor sa đacima o zaštiti životne sredine i zaštiti klisure Đetinje,kao predela izuzetnih odlika.Đenićeva ističe da pored đaka u šetnji koja kreće 5.juna u 12 časova sa Gradske plaže mogu učestvovati i svi zainteresovani Užičani.

Đenićeva je najavila da se i ovog juna vrši izbor najlepšeg gradskog i seoskog dvorišta i balkona,ali po prvi put preko fejzbuk stranice Grada Užica.

„Bodovanje po prvi put neće vršiti komisija,već građani lajkovanjem slika dvorišta i balkona objavljenih na fejzbuk stranici grada.Koje fotografije dobiju najviše lajkova ,ta dvorišta i balkon biće pobednici ovogodišnjeg konkursa“,rekla je Đenićeva i napomenula da prošlogodišnji pobednici ne mogu učestvovati na konkursu.

Fotografije se šalju od 5. do 16.juna,a za najlepše dvorište ili balkon može se glasati od 19.do 23.juna.Fond nagrada je 50 hiljada dinara .

You may also like...