Ni osvojena titula prvaka Druge ženske odbojkaške lige Srbije grupa Zapad, pre samo desetak dana nije pomogla Bambi voleju da privoli komisiju da im dodeli veći iznos.

Poređenja radi u prethodnoj godini taj iznos bio je nešto veći od milion dinara, međutim, klub je po mišljenju Micanovića kažnjen, jer je on otkrio i policiji prijavio kriminalne radnje u koje je upleten lokalni lider stranke Pravde i pomirenja Muamera Zukorlića koja je deo aktuelne vlasti u gradu na Limu, pa se sada on sveti klubu.

„Ne znamo na koji način i po kojem kriterijumu nam je komisija opredelila 50 hiljada dinara, izuzev da smo kažnjeni za prijavljeni kriminal jednog od čelnika lokalne vlasti koji se sada sveti celom klubu i udario je direktno na devojke“, kaže Micanović.

U štrajku vidi jedino rešenje za spas kluba od mogućeg gašenja, a jedini uslov za prekid štrajka je da se ponovo obavi bodovanje i da se Bambi voleju dodele sredstva prema ranije donesenom pravilniku.

Foto: A. Rovčanin

Prema njegovim rečima, primer koji svedoči o nepoštovanju pravilnika prilikom podele sredstava je što je drugom ženskom odbojkaškom klubu, koji je u nižem takmičarskom rangu, dodeljeno čak 860 hiljada dinara.

Štrajku je prethodilo otvoreno pismo upućeno ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, Sportskom savezu Srbije i predsedniku opštine Prijepolje Dragoljubu Zindoviću, međutim, reakcije na to zasada nije bilo, niti je predsednica komisije Bjanka Novović odgovarala na telefonske pozive.

Uz svog predsednika stale su i odbojkašice koje kažu da su i one spremne na štrajk ukoliko za to bude bilo potrebe.

Večernje Novosti