Banjica od septembra u funkciji ?

PRIJEPOLJE-Između Bijelog Polja i Priboja ostaje Prijepolje i kraj njega Stanjevine, najveća deponija na toku Lima. Već duže vreme prijepoljske vlasti obećavaju da će se ovaj problem rešiti.

Rešenje se, kaže za „Blic“ Stanko Kijanović, zamenik predsednika opštine Prijepolje, ipak nazire. Sve bi drugačije trebalo da bude od naredne jeseni.

,,Od resornog ministarstva smo dobili tri miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za sanaciju postojeće deponije. Firma iz Beograda radi projektni zadatak koji će definisati šta treba da se uradi kako bi se raspisao tender za sanaciju. Paralelno sa tim Ministarstvo je  opredelilo sredstva za transfer stanicu na deponiji Banjica kod Nove Varoši na kojoj bi trebalo da se selektuje opad iz Nove Varoši, Priboja, Prijepolja, možda i Sjenice. Nadam se da će od septembra Banjica biti u funkciji, na kojoj će ostajati otpad koji se može reciklirati, dok će ostatak biti deponovan na Regionalnu deponiju „Duboko“ kod Užica. Očekujemo da će do tada „Duboko“ biti prošireno za prihvat našeg otpada“, objašnjava Stanko Kijanović.

Blic

You may also like...