Vojska na Goliji radi punom parom (VIDEO)

IVANJICA – Pripadnici Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije uveliko rade na rekonstrukciji trinaest kilometara putnog pravca Dajići-Srednja Reka-Sastavci koji je zbog posledica prošlogodišnjih poplava bio u veoma lošem stanju.

U okviru projekta ’’Humanitarna asistencija’’ ruski i srpski vojnici razmenjuju iskustva rada na inžinjerskim mašinama i motornim vozilima i stručno stečeno znanje adekvatno primenjuju u praksi.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, rekao je da će zahvaljujući akciji Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije meštanima ovog kraja život biti olakšan ali će put biti od velikog značaja i za samu turističku ponudu Ivanjice. On se zahvalio Vojsci Srbije koja je i prethodnih godina nesebično pomagala meštanima.

Prvi čovek ivanjičke opštine rekao je i da će naredne aktivnosti biti usmere ka obezbeđivanju novca za asfaltiranje ovog puta.

Vojska Srbije angažovala je  210. inženjerijski bataljon Druge brigade kopnene vojske koji će raditi na ovoj veoma zahtevnoj deonici.

Meštani kojima je ovaj put od presudnog značaja za život i rad, oduševljeno su dočekali vojnike.

Materijal potreban za rekonstrukciju puta obezbeđuje opština Ivanjica kao i hranu i smeštaj za vojsku.

Izvor: Infoliga

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.