Potpisan protokol o saradnji između opštine i čajetinskih javnih preduzeća

ČAJETINA-Opština Čajetina, Regionalna razvojna agencija “Zlatibor” i OPTIMUS-Centar za dobro upravljanje su u oktobru započeli realizaciju zajedničkog projekta „Brže i lakše do građevinske dozvole“, sa ciljem uspostavljanja Organa za objedinjenu proceduru  i registra administrativnih postupaka, koji će obezbediti brzo, transparentno i kvalitetno sprovođenje postupaka iz oblasti izgradnje.

 

 Projekat se realizuje u okviru Programa „Razvoj privatnog sektora u Jugozapadnoj Srbiji” (PSD) koji finansira Švajcarska vlade, kroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju u Srbiji – SDC, a realizuje Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“.
 
U okviru ovog projekta, kao nastavak daljih aktivnost potpisan je i protokol o saradnji između opštine Čajetina, JKP „Vodovod-Zlatibor“, Telekoma Srbije , Elektro Srbije i Republičkog geodetskog zavoda.
 
Potpisivanjem Protokola o saradnji, strane potpisnice su izrazile spremnost da permanentno zajednički rade na unapređenju međusobne komunikacije, koordinacije rada i razmene informacija i dokumentacije. Na ovaj  način će se obezbediti veća efikasnost i kvalitet rada Opštinske uprave opštine Čajetina i svih strana potpisnica Protokola, a sve u cilju pojednostavljenja i ubrzanja procedura i smanjenja troškova krajnjih korisnika usluga.    
 
Pojednostavljenje postupka dobijanja građevinske i ostalih dozvola preko OOP i povećanje transparentnosti administrativnih postupaka će dodatno povećati potencijale opštine Čajetina i uticati na stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.
 
Povoljno poslovno okruženje će neminovno uticati na privlačenje domaćih i stranih investicija, kao jednog od najvažnijih uslova za lokalni ekonomski razvoj i razvoj turističkog potencijala Zlatibora, a rezultiraće povećanjem zapošljavanja i prihodi u turizmu,  što je i glavni cilj PSD projekta.
Opština Čajetina/ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.