Novovaroško i sjeničko zdravstvo neće pod prijepoljski krov

NOVA VAROŠ – Domovi zdravlja u Novoj Varoši i Sjenici ne žele da se pripoje Zdravstvenom centru Prijepolje čije osnivanje je predviđeno Uredbom Vlade Srbije o planu mreže zdravstvenih ustanova. Ovakva Uredba, po kojem se novovaroška i sjenička zdravstvena ustanova izdvajaju iz sistema Zdravstvenog centra Užice, izazvala je nezadovoljstvo u pomenutim domovima zdravlja, opštinskim rukovodstvima, kao i među poslanicima republičkog parlamenta iz ovog dela Srbije, pa je zatražena hitna izmena dela Uredbe.

Dom zdravlja u Novoj Varoši, foto: A. Rovčanin

„Već 30 godina smo u sastavu užičkog zdravstvenog centra, kao takvi stabilno funkcionišemo i smatramo da ne postoji ni jedan opravdani razlog da se menja nešto što je u najboljem interesu građana, odnosno zdravstvene zaštite stanovništva“, kazao je za “Varoške novine” Branko Popović, direktor novovaroškog Doma zdravlja i narodni poslanik koji je zajedno sa poslanikom Кrstom Janjuševićem odmah reagovao na informaciju o potencijalnom pripajanju budućem Zdravstvenom centru Prijepolje.

Popović dodaje da nema ništa protiv osnivanja samostalnog prijepoljskog zdravstvenog centra, koji Prijepoljci traže već godinama unazad, ali da je nepotrebno rizikovati da se promenama eventualno naruši dosadašnji sistem zdravstvene zaštite stanovništva zlatarskog kraja.

„Direktor Doma zdravlja u Sjenici Altan Hamidović i ja smo već obavili razgovor sa nadležnima u Ministarstvu zdravlja, predočili im sve dobre strane i prednosti sadašnjeg funkcionisanja pri Zdravstvenom centru Užice i dobili čvrsta uveravanja da će na sednici Vlade Srbije u februaru biti izmenjena Uredba. To znači da će naši domovi zdravlja sa bolničkim odeljenjima ostati deo sistema užičkog zdravstvenog centra“, dodaje Popović.

Varoške novine, ZooMUE

You may also like...