Kriza budžeta

UŽICE-Užički odbornici nisu usvojili drugi rebalans budžeta ,kojim je predviđeno smanjenje od 70 miliona dinara,zbog nedovoljnog broja prisutnih odbornika na jučerašnjoj sednici.

 

 “Imamo veliki problem u gradskoj kasi jer još nije prodato zemljište u krugu bivše kasarne u Krčagovu,za koje je bio zainteresovan Lidl.Od te transakcije u budžetu je planiran prihod od 120 miliona dinara.Sada ćemo imati problem da završimo neke započete aktivnosti“,izjavio je posle sednice gradskog parlamenta član Gradskog veća Zoran Adžić.

Reagujući na tešku finansijsku situaciju ,ugoženu likvidnost.,kao i neodgovorno ponašanje koje je dovelo do neusvajanja rebalansa budžeta,Pokret “Pozitivno Užice” oglasio se danas zahtevom gradskoj vlasti da odmah pristupi donošenju mera štednje.

“Gradska vlast mora najpre krenuti od sebe.Zahtevamo smanjenje plata gradonačelnika,gradskog rukovodstva i direktora javnih preduzeća za 10 odsto,van smanjenja koje je propisano merama Vlade.Na taj način bi se uštedelo milion dinara”,rekao je predsednik pokreta Branislav Mitrović.

Pokret “Pozitivno Užice” zahteva i ukidanje nadoknade predsednicima i članovima nadzornih odbora u javnim preduzećima,smanjenje troškova reprezentacije,za propagandni materijal,kao i da se zabrani organizovanje bilo kakvih proslava u javnim preduzećima o trošku građana Užica.

O ovim merama i situaciji u gradskom budžetu  Pokret “Pozitivno Užice” obavestiće i premijera Aleksandra Vučića,izjavio je Mitrović.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.