Pokrenuto klizište u naselju Koštica (VIDEO)

UŽICE – U užičkom naselju Koštica došlo je do pokretanja klizišta, koje je višegodišnji problem meštana, jer su u jednoj od ulica ugrožene stambene kuće kao i kolovoz.

Otapanje snega nakon obilnih snežnih padavina izazvalo je ponovno aktiviranje klizišta u naselju Koštica u Užicu i tom prilikom oštećen je kolovoz, a ugrožene su i kuće u toj ulici.

Svetozara Markovića klizište
Foto: ZooMUE

 “Stanje se prati, na ovom delu puta nalazi se određena infrastruktua, tako da su preduzete sve mere kako ne bi došlo do većih ostećenja. Nadamo se da neće dolaziti do toga da se preduzimaju neke veće mere”, rekao je načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Zoran Militarov.

U prethodnom periodu Grad je uradio kompletnu rekonstrukciju u ulici Svetozara Markovića. Prvo je urađena kišna kanalizacija kako bi se smanjila količina kišnih voda koje će ulaziti u ovaj deo klizišta, ali još uvek problem nije trajno rešen.

“Za sanaciju i rekonstrukciju ovog klizišta postoji projekat i građevinska dozvola, gde je neophodno uraditi 29 šipova širine jednog metra. Na nama je jako kompletan posao koji se mora uraditi kako bi se zaštitila ova ulica, a i kuce koje se ovde nalaze”, istakao je ditektor JP “Užice razvoj” Nikola Maksimović.

Kako bi se problem sa klizištem u ovom delu grada trajno rešio neophodno je da se obezbede sredstva za njegovu sanaciju kao i građevinske dozvole. Za koje nadležni kazu da će dok se stvore uslovi za rad biti obezbeđene.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.