Drago Popadić novi predsednik opštine Prijepolje

Prijepolje – Umesto Vladimira Babića (SNS), odbornici Skupštine opštine Prijepolje izabrali su Draga Popadića (SNS) za novog predsednika opštine Prijepolje, dok će njegova zamenica biti Emira Rovčanin. U Opštinskom veću ubuduće će sedeti Aleksandar Vujičić (SNS), Marko Šljukić (SNS), Njegoš Janjušević (SPS), Sanel Dizdarević (SPP), Zoran Despotović (SRS), Predrag Čičić (SDPS) i Armin Mujezinović (SDP).

Od 41 odbonika, koliko broji prijepoljski parlament, za izbor novog rukovodstva glasala su 34 odbornika, dok je njih četvoro bilo protiv.

Drago Popadić rođen je u Prijepolju, 1988. godine, gde je završio osnovno  i srednje obrazovanje a nakon toga i Geografski fakultet, Univerziteta u Beogradu, na smeru prostorno planiranje. Bio je stipendista opštine Prijepolje za  mlade talente, sa prosekom 10.

Radni angažman započeo je u Turističkoj organizaciji Prijepolja, radno iskustvo sticao je između ostaog u prosveti i privredi.  Pre stupanja na predsedničku funkciju radio je kao savetnik za lokalni, regionalni razvoj i ulaganja u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor, lokalni centar Prijepolje.

U svom prvom obraćanju medijima, Popadić je najavio je da će zajedno sa novim timom raditi na ravnomernom razvoju cele opštine, a akcenat će staviti na unapređenju infrastrukture.

– Najbitnije su nam investicije one što je država inicirala, a to su put od Hašimbegovića polja prema manastiru Mileševa, izgradnja novog vrtića, obnova škola i sve ono što će poboljšati uslove života naših građana – istakao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Babić je čestitao novom predsedniku i poželeo mu sreću u budućem radu i naglasio da će u budućem periodu, kao odbornik pružiti punu podršku novo opštinskom rukovodstvu.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.