U Užicu dovoljno rezervi krvi,u akciji i SNS

UŽICE-Za razliku od drugih gradova u Srbiji Užice raspolaže dovoljnim količinama krvi , svi bolesnici su zbrinuti i tokom leta nije bilo otkazivanja operacija zbog nestašice krvi ,izjavila je transfuziolog Radmila Smiljanić i istakla da su trenutne zalihe 350 jedinica krvi zahvaljujući akcijama dobrovoljnog davalaštva koje su održane u Arilju,Požegi,Novoj Varoši,Bajinoj Bašti,a danas i u prostorijama Gradskog odbora SNS u Užicu.

„Leto smo pokrili,a ova i sve buduće akcije su nam bitne zbog održavanja zaliha na potrebnom nivou dok ne krenu redovne jesenje akcije dobrovoljnog davalaštva.Za sada nemamo problema,čak i pomažemo životno ugroženim pacijentima iz drugih gradova“ ,istakla je Smiljanićeva.

Tihomir Petković

Predsednik GrO SNS Tihomir Petković podsetio je da je ovo redovna akcija koju ova stranka organizuje tokom leta.

„Želimo da pomognemo u obezbeđivanju rezervi krvi koje su uvek tokom leta najkritičnije.Davalaštvo je human čin i nadam se da ću sopstvenim primerom podstaći i druge da daju krv“ ,rekao je Petković i naveo da je do sada 10 puta dao krv.

Petković kao i Smiljanićeva izrazili su zadovoljstvo što je  Užice dobilo odobrenje da ima jedan od sedam Zavoda za transfuziju u Srbiji.

Radmila Smiljanić

„To znači da ćemo biti svoji na svome, da nećemo davati krv i čekati da nam neko pošalje i podići ćemo zdravstvenu uslugu na još viši nivo. Veoma sam srećna što je to uspelo i bitka je vredela. Prošle nedelje je održan sastanak u Beogradu gde su pohvalili užičku Službu transfuzije,kao jednu od najboljih u zemlji i zahvalili nam se na svemu što smo pružili“,rekla je Smiljanićeva. Osvrćući se na njenu smenu zbog ove borbe prokomentarisala je da je to politika,a da je najvažnije da su građani dobili ono što im je potrebno.

Zahvaljujući dobrom radu Službe za transfuziju uspešno radi i Služba kardiohirurgije u Opštoj bolnici Užice,izjavio je interventni kariolog i potpredsednik GrO SNS Vuk Mijailović.

Vuk Mijailović

„Do sada je urađeno 220 operacija na otvorenom srcu,a jedini smo grad u Srbiji ,osim Beograda,Novog Sada i Niša,koji pruža mogućnost lečenja najtežih bolesnika sa oboljenjima srca.Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja“ ,istakao je Mijailović.

You may also like...