Počeli radovi na izgradnji kružnog toka (VIDEO)

UŽICE – Danas su počeli radovi na izgradnji kružnog toka u Užicu kod Narodnog muzeja i kišne kanalizacije od Dovarja do Gluvaćkog potoka. Zatvoren je deo ulice Dimitrija Tucovića, a deo parkinga kod Narodnog muzeja će služiti za odlaganje materijala. Vrednost projekta kružnog toka je više od 40 miliona dinara čijom izgradnjom se očekuje da će znanto ubrzati saobraćaj i smanjiti aerozagađenje u gradu.

Veličina budućeg kružnog toka je oko 30 metara u prečniku sa šest novih 6 ostrva, kišnom kanalizacijom, instalacijama i rasvetom.

„Kružni tok se radi u četiri faze. Imamo privremenu signalizaciju koju je obezbedio Grad i pokušaćemo da ispoštujemo svaku fazu u roku kako ne bi bilo gužve u saobraćaju. Naš rok je tri meseca i smataramo da ćemo stići da završimo pre roka“, rekao je direktor MPP Jeidnstvo Leko Korićanac.

U sklopu projekata kružnog toka i kišne kanalitzacije biće urađeno više od 7000 kvadrata asfalta u dva sloja, ivičnjaci, kao i horizontalna i vertikalan signalizacija.

„MP Jeidnstvo je nosilac konzorcijuma koji se realizuje sa MInistarstvom privrede. On obuhvata 475 metara kišne kanalizacije od vrha Dovarja do recipijenta Gluvaćki potok. Dolazi do preplitanja radova sa izvođačem radova na kružnom toku tako da nam sledi ozbiljna sinhronizacija jer kružni tok imati prioritet zbog funkcionisan ja saobraćaja u privremenom režimu“, rekao je tehnički direktor MPP Jedinstvo Zoran Radibradotović.

Danas je zatvoren deo ulice Dimitrija Tucovića, a saobraćaj će funkcionisati kada izvođači završe sa radovima. Deo parkinga kod Narodnog muzeja, 20 mesta, će služiti za odlaganje materijala.

„Ono što nam je jako bitno je bezbednost saobraćaja tako da ćemo obezbediti pešačku komunikaciju do gradilišta, kao i prilazak pijaci, Muzeju, apoteci i svim objektima koji će biti potrebni sugrađanima“, kaže direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović

Vrednost projekta kišne kanalizacije je 38 miliona dinara. Polovina sredstava, 19 miliona dinara, je dobijena od MInistarstva privrede a drugu polovinu je izdvojio grad Užice.

„Drugi projekat je izgradnja kružnog toka koji se realizuje zahvaljujući resornom ministarstvu i Putevima Srbije. Vrednost projekta je više od 40 miliona dinara čijom realizacijom ćemo dobiti ubrzanje saobraćaja u centru grada, a rešićemo i problem aerozagađenja u našem gradu“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević dodajući da će od septembra početi i radovi na obilaznici oko Užica.

Rok za završetak radova je 60 dana, ali zbog izgradnje kružnog toka rok može biti pomeren na 90 dana. Projektnu dokumentaciju je radila firma SET Šabac kao i za prethodna dva kružna toka.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.