Fića nikad ne izlazi iz mode (VIDEO)

UŽICE – Iako pripada mlađoj generaciji, Emilija Todorović iz Užica svuda putuje Fićom koji polako ulazi u petu deceniju. Priznaje da nije lak za upravljanje, ali ona ne planira da menja svog ljubimca za bilo koji moderan automobil jer su postali prepoznatljivi i u svakoj raskrsniciima imaju prednost.

Emiliju u gradu na Đetinji prepoznaju po čuvenom žutom Fići. Njime putuje već 7 godina, a nasledila ga je od dede.

Fića
Foto: ZooMUE

„Svi me mole da ih provozam krug što meni nije teško, a deca mi često mašu“, kaže vlasnica Fiće Emilija Todorović.

Otac je bio njen najvažnji instruktor zahvaljujući kome je uspešno savladala izazove u vožnji, a danas dobija čak i bračne ponude kada momci vide koliko dobro parkira.

„Tata je imao strpljenja za mene i moja pitanja naročito kada ulazim u raskrsnicu i ne znam ko ima prvenstvo“, dodaje Tododrović kroz smeh.

Iako su moderni automobili svuda oko nas i jednostavniji su za vožnju, Emilija tvrdi da Fića nema konkurenciju.

„Jeste da je star auto iz 1979. i da se često kvari, ali nije tako. Potrebno je promeniti neke delove, ali to nije veliki kvar“, kaže Tododrović.

Kada je ugledaju na putu, drugi vozači je puštaju da prođe prva, pa joj gradska gužva nije toliko stresna kao ostalima.

„Mnogo je teže upravljati Fićom i drugačiji je osećaj, ali za sada ga neću menjati jer smo zanimljivi i već se pročulo za nas“, zaključuje mlada vlasnica Fiće.

Najduži put koji su Emilija i Fića prešli bio je oko 200 kilometara i kaže je pred njima još mnogo zajedničkih putovanja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.