Počele vožnje kajakom kanjonom Đetinje (VIDEO)

UŽICE-Stazom dugom 900 metara od Velike brane Užičani mogu da uživaju u vožnji kajakom i dožive klisuru reke Đetinje iz sasvim druge perspektive. Kajaci,ukupno osam za rekreativce, nabavljeni su u okviru projekta Unapređenje turističke infrastrukture u regiji zapadna Srbija i mogu se iznajmiti svakog dana od 11 do 20 časova .

„Klisura reke Đetinje je 2017. godine dobila nagradu kao 2 zelena staza u Evropi,što dovoljno govori o njenoj lepoti,a mi smo se potrudili da dodatnim sadržajima privučemo turiste u Užice.Pored kajaka u ponudi je i tura Užička adventura,koja obuhvata posetu hidrocentrali,Starom gradu,vožnje zip lajnom,kajakom,pešačenje i planinarenje i sve to upakovano u jedan turistički proizvod u kome turisti mogu da uživaju tokom boravka u Užicu“ ,kaže direktor Turističke organizacije regije zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Ministarstvo turizma uložilo je 1,5 miliona dinara za nabavku kajaka ,urađeno je pristanište,stavljena zaštitna ograda na brani,a iz gradskog budžeta su urađene pristupne stepenice.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma Miroslav Knežević istakao je da je ovo ministarstvo u proteklih 5 godina uložilo preko 90 miliona dinara za projekte u Užicu,od čega samo u prošloj godini 25,5 miliona dinara.

„Ova regija učestvuje jednu četvrinu u ukupnom turističkom prometu u Srbiji i veoma je značajno novim sadržajima obogaćivati turističku ponudu.Samo u klisuri reke Đetinje imamo Stari grad,uskoro i neolitsko naselje ,pešačku i biciklističku stazu dugačku 7 ,5 kilometara,zip lajn .Sve to će sigurno privući turiste da svrate u Užice i uživaju u svemu tome“ ,naglasio je Knežević.

Iznajmljivanje kajaka ,u kome mogu da se voze dve osobe, je 500 dinara.

You may also like...