SNS: Užicu je potrebno više sadržaja za mlade (VIDEO)

UŽICE – Imamo privilegiju da se veliki broj naših sugrađana posle diplomiranja na umetničkim akademijama vraća u grad da žive i rade, izjavio je Filip Baralić, kandidat za odbornika na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

U prethodne četiri godine gradska vlast je pomagala umetnika i jedan od dobrih primera je galerija Reflektor u Krčagovu koja predstavlja pokretača savremen i likovne scene u Užicu.

„Sada ću se kao odbornik u gradskoj skupštini boriti da ta podrška bude institucionalna i usmerena prema mladim umetnicima u svim oblastima. Tako što ćemo ih pomagati kroz različite konkurse, osnaživati njihove inicijative i ideje i uopšte stvarati bolje uslove za njihov rad. Otkrivaćemo nove talente, svakako obogatiti uemtničku i kulturnu scenu uopšte“, rekao je kandidat za odbornika na listi „Aleksandar Vučić za našu decu“ Filip Baralić.

Jedna od ključnih tema ovih lokalnih izbora jeste perspektiva i položaj mladih u Užicu. Prioritet u rešavanju problema mladih predstavlja traženje povoljne klime koja će mladima dati nadu za boljom budućnošću.

„Propagiranjem univerziteta, zatim boljim i kvalitetnijim kulturnim sadržajima i mora biti više sportskih aktivnosti. Mlade i obrazovane osobe ne mogu se vratiti u svoj grad ukoliko nemaju sigurno radno mesto“, rekao je kandidat za odbornika Srđan Nedeljković.

Kao jedan od prioritetnih problema sugrađana je zagađenje vazduha. Koalicija Srpske napredne stranke sa Socijaldemokratskom strankom Srbije radila je značajno na tom problemu u prethodnom periodu.

„Do sada je izvršena konverzija svih kotlarnica u gradu osim kotlarnice Zlatibor. Zbog toga ćemo u narednom periodu izgraditi novu kotlarnicu koja će zameniti postojeći kapacitet i priključiti nove korisnike. Sve škole i vrtići su prešli na korišćenje gasa. Započeti su mnogi projekti energetske efikasnosti, kako na javnim tako i na privatnim obejktima. Konkurs koji se sprovodi za individualna domaćinstva pruža mogućnost sugrašanima da energetski saniraju svoje objekte“, rekla je kandidat za odbornika Dunja Đenić.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.