Planovi za nove strategije održivog razvoja (video)

PRIJEPOLJE – Na sednici Opštinskog veća formiran je tim koji će se baviti izradom strategije održivog razvoja opštine Prijepolje u periodu 2016-2020 godine. Cilj strategije jeste doprinos u praćenju pozitivnih trendova, kao što su razvoj privatnog sektora, dolazak stranih investitora, razvoj poljoprivrede i turizma u ovoj sandžačkoj opštini.

Imajući u vidu da je prethodna strategija održivog razvoja dala izuzetno dobre rezultate, a da rad te komisije ističe krajem ove godine, Opštinsko veće formiralo je novu komisiju za izradu plana razvoja opštine Prijepolje za perod od 2016-2020 godine.
„Cilj strategije jeste prepoznavanje i rešavanje svih problema u našoj opštini, kao što su nezaposlenost, ekonomska nerazvijenost, problemi ekologije, infrastrukture, saobraćaja, sa jedne strane i doprinos u praćenju pozitivnih trendova, kao što su razvoj privatnog sektora, dolazak stranih investitora, razvoj poljoprivrede i turizma u našoj opštini“-rekao je je za ZOOMUE član Opštinskog veća zadužen za privredu Esad Hodžić.

Strategijom održivog razvoja opštene Prijepolje planirana je i izgradnja nove industrijske zone, jer je, kako Hodžić ističe Industrijsa zona na Kolovratu dala značajne rezultate u razvoju privrede u proteklom periodu.
Tim koji će se baviti izradom strategije održivog razvoja sastavljen je od 85 članova iz različith oblasti. Namera nam je bila da članovi tima budu što stručniji i da budu aktivni učesnici u donošenju ovog važnog dokumenta. Rad ovog tima biće volonterski i članovi komisije neće imati nikakve novčane nadoknade, dodao je Hodžić.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.