Pet puta više saobraćajnih nesreća na području Užica

UŽICE-Za prvih šest meseci ove godine u Užicu, broj saobraćajnih nesreća i lica koja su u njima nastradala je veći, nego u istom periodu prošle godine.

Gradsko veće je u svom izveštaju, koji je danas ponuđen odbornicima na sednici lokalne skupštine, konstatovalo da je stanje bezbednosti saobraćaja u gradu „nepovoljnijije, nego u prvom polugoduštu prošle godine“.

U tom periodu, dogodila se  121 saobraćajna nezgoda, što je pet više nego u istom periodu prošle godine.

foto. uzice oglasna tabla

„Za 14,6 odsto je povećan broj nesreća sa nastradalim licima. Na području Užica su poginula tri lica, što je dva više, nego prethodne godine“, navedeno je u izveštaju.

U tim nesrećama teže povrede je zadobilo 14 lica, što je isti broj kao prošle godine, ali je lakše povređena 61 osoba, odnosno sedam više nego u istom periodu prošle godine.

Najugoženije je uže gradsko područje sa 29 nezgoda sa nastradalima i 32 nesreće sa materijalnom štetom, u kojima je osam lica zadobilo teške i 28 lake povrede.

Najteže posledice, navodi se, desile su se na državnom putu Užice-Uzići, na kome su, u 11 udesa dva  lica poginula, dva su zadobila teške i 15 lake telesne povrede.

Taođe, objašnjeno je da je najveći broj udesa zabeležen u maju, što se, dovodi u vezu sa poljoprivrednim radovima. U tom mesecu se dogodilo  26 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, četiri su zadobile  teške, a 12 osoba lake povrede.

foto.uzice oglasna tabla

Najčešći uzrok udesa sa nastradalima su pravac kretanja, prvenstvo prolaza, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepropisna brzina i odstojanje, a u onima sa materijalnom štetom – upravljanje pod dejstvom alkohola.

Vozači najugroženiji

Najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju su vozači, jer su dva vozača poginula, deset je zadobilo teže i 34 lakše povrede.

Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.