Užički maturanti posle dve godine ponovo plesali kadril (VIDEO)

UŽICE – Posle dve godine pauze, užički maturanti ponovo su plesali kadril na gradskom trgu. Priredba, koja je jedna od najpopularnijih tradicija u ovom gradu, okupila je učenike užičkih srednjih škola, a sve u okviru obeležavanja „Evropskog festivala kadrila“.

Dan koji su sa nestrpljenjem očekivali maturanti, ali i brojni njihovi sugrađani, otvoren je tradicionalnom šetnjom od Narodnog muzeja do gradskog trga. Same pripreme za ples nekome su oduzele malo, a nekome nešto više vremena.

„Veoma je zanimljivo bilo pripremati se za ovaj nastup, nije bilo preterano teško. A još zanimljivije je nastupiti u ovolikoj gomili ljudi“, rekla je jedna od učesnica plesa.

U programu je učestvovalo više od 800 maturanata, a povratak obeležavanju ove priredbe od velikog je značaja za Užice, smatraju gradski čelnici.

„Iz vašeg grada šaljete u svet najlepšu moguću sliku. Vaše znanje i vaša mladost su najjači aduti za budućnost“, rekla je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, pozdravljajući okupljene maturante.

Užički maturanti posle dve godine plesali kadril
Foto:ZooMUE

S obzirom da su pripreme uglavnom sprovodili sa svojim profesorima fizičkog vaspitanja, neki maturanti se nadaju da bi im ovaj nastup mogao uticati na konačnu ocenu iz ovog predmeta.

„Ne bi trebalo, s obzirom da su ocene već zaključene. Makar kada je u pitanju za moje odeljenje“, uz smeh dodaje jedna od maturantkinja.

„Evropski festival kadrila“, u okviru kojeg je održan i nastup užičkih maturanata, u Srbiji se obeležava od 2005. godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.