Pešović u borbi za klubsku poziciju tri (video)

BRNO – Ovog vikenda na autodromu Brno u Češkoj voze se trke predposlednje runde FIA šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama. Rudolf Pešović, član EKO Lein racing team Vesnić je na  kvalifikacijama za prvu kružnu trku,  osvojio drugo mesto u klasi D4 -2000.

rudi-brno„Zadovoljan sam kvalifikacijama. Nedostajao je samo Petar Mandelik, koji je ostao u kvaru i nije izašao na stazu, tako da je ovaj moj rezultat nešto što sam i očekivao. Sutra je bitno imati strpljenja i sačekati razvoj situacije onih ispred mene. Pokušaću da nadmudrim svoje konkurente“ rekao je za portal ZOOMUE  uz osmeh popularni Rudi.

Milovan Vesnić i Mladen Lalušić matematički su već osigurali prvu i drugu poziciju u šampionatu u klasi D4-2000.Pa jedino Vesnić asistira klubskom kolegi  Pešoviću da izbori poziciju broj tri u generalnom plasmanu.“Osvojio sam šampionsku titulu pre zavšetka sezone i sada mogu u potpunosti da se posvetim „savetodavnim“ poslovima. Zadovoljni smo današnjim kvalifikacijama i jako je bitno da Rudi ove dve trke u Brnu završi na drugom ili trećem mestu, a to onda nama daje šansu kao timu da budemo trećeplasirani u generalnom plasmanu“,  kaže Mikica.

Prvo mesto u kvalifikacijam klase D4 -2000, kao i prvo mesto u generalnom plasmanu,  osvojio je Zoran Kastratović koji uzbuđeno kaže da mu je ispunjen životni san.“Ovo je jedan od onih dana u životu kada vam se ostvare svi snovi. Prvo mesto u klasi i prvo mesto u generalnom plasmanu je zaista fenomenalan uspeh. Danas je auto radio fantastično, bilo je sve pod kontrolom, uspeo sam da izvezem nekoliko dobrih krugova. To mi daje velike šanse za sutrašnju trku da se borim za podijum i da publici priredim jednu lepu trku u kojoj će moći da uživaju“.

Kvalifikacije za prvu trku  CEZ runde u Brnu vožene su  danas, a trka je na rasporedu u subotu od 11:35. Nedeljni program podrazumeva druge kvalifikacie od 9:50 i  drugu trku, koja startuje u 13:50.

You may also like...